onsdag 22. september 2010

NASJONALDAG....

På torsdag var det 16 september og nasjonaldag her i Mexico. Vi skulle møte barnehjemmet i sentrum kl 08 på morningen, men dagen før skulle vi på Piratcruise. Det var en båttur, der mat og åpen bar var med i prisen. Vi møtte opp klar og forventningsfulle, noen litt mer synlige enn andre.
På båten fikk vi vår private pirat som skulle varte oss opp, og han plasserte oss på øvre dekk helt bakerst slik at vi ikke så noe av hva som foregikk nede. Dette likte ikke vi og siden vi betalte mye penger for dette bestemte vi oss for å gå dit vi ønkset. Noen sa det var greit, andre ble sure. Men det var jo våre penger:-p Første drinken gikk ned, det var en strawberry deckery som smakte ekstremt teqila og ikke var det minste god. (Jeg skjønner hvorfor andre helte den ut for å si det sånn...) Etter hvert som drinkene gled ned, og jeg hadde det morro så de andre mindre og mindre fornøyd ut. Det lille jeg så dem da. (Ps mamma, no worries, de andre sier de så meg hele tiden...)

Hvertfall var det enkelte som storkoste seg og brøt det meste hun hadde satt seg i hodet. Etterhvert visste det seg at alle hadde fått mat untatt oss fordi piraten vår hadde glemt oss, og da var de tom for mat. Dette var noe av grunnen til at de andre ikke var så fornøyd. Vi fikk tskjorter som trøst da vi gikk av, noe jeg selvfølgelig syntes var skikkelig kult, men det dekket desverre ikke de andres sultbehov. Jeg har av mange ulike grunner ikke så mye mer å skrive om piratcruiset, utenom at jeg hadde det veldig morsomt. Klokken 12 sang vi nasjonalsangen og det var koselig. Etter på var det mange som prøvde få oss med ut, men vi valgte dra hjem for vi ville være klare og uthvilte til nasjonaldagen dagen etter.

Klokken 8 dagen etter var vi på torget med barna. På grunn av at det hadde regnet så mye ble paraden vi skulle se på avlyst, så egentlig bare hang vi der. Men borsett fra formen var det jo koselig det. SÅ gikk vi å spise lunsj på resturanten for det var jo tross alt nasjonaldag. Så hvilte vi oss, og gjorde oss etterhvert klar for kvelden. Da dro vi inn til Vallarta, en halvtimes busstur fra oss. Der spiste vi på Hard rock cafe, noe som alltid er stas:-) Vi var blitt varslet om at det kunne bli mye trafikk fordi at klokken 23 sto alle på plassen å ropte viva la mexico, og det skulle være mye liv. Vi syntes det var lite folk i byn, og etterhvert spurte vi kelnerne hvor det skulle skje på kvelden. ALle ble ganske så satt ut da svaret vi fikk var at det ikke skulle skje noen ting i dag fordi det var jo i går. Plutselig gikk det endel ting opp for oss:

* Hvorfor det var så mye mer kø til byn dagen før

* Hvorfor kontaktpersonen vår hadde vært så overasket over valget vårt av dag for sjørøvertur

* Hvorfor Heddas venninne som hadde bodd i Mexico tidligere hadde sagt: "Er det nasjonaldag i dag, åja jeg trodde det var i går"

* Hvorfor husverten vår hadde gitt oss rabatt på et hotell i Vallarta dagen før tilfelle vi ville sove der

* Hvorfor våre andre bekjente/venner fra Mexico tilbrakte torsdagen på kino og ikke var klar til å finne på ting


Veeeel, for å gjøre en lang historie kort feiret enkelte nasjonaldagen ved å gå rundt å være sultne, mens andre vaiet entusiastisk til nasjonalsangen.




Viva la Mexico!